Hírlevél
Kategóriák
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Szállítási díjak

Személyes átvétel:

online rendelés és fizetés után, átvételi pontunkon (6762 Sándorfalva, Aradi u 46/a):  0 Ft

Foxpost automaták:

0-5 kg közötti, kis térfogatú termékek kérhetők  Foxpost automatákba is!

GLS szállítás:

Súlykorlát: 1 rendelés maximum 33 kg súlyú lehet. Ennél nehezebb megrendeléseket külön-külön kérjük leadni!

Bankártyás fizetés vagy előre utalással

Kisebb, mint 2 kg 2.300 Ft
2-3 kg 2.600 Ft
3-5 kg 2.800 Ft
5-10 kg 2.950 Ft
10-15 kg 3.100 Ft
15-20 kg 3.250 Ft
20-25 kg 3.400 Ft
25-30 kg 3.600 Ft
30-40 kg 6.200 Ft

Utánvétel plusz költsége: 650 Ft

Kérjük vegye figyelembe, hogy a termékek súlyától és fajtájától függően a csomagolás súlya 0,5-1 kg is lehet!

Termékek össztömege Szállítási költség
0 kg 9,99 kg 1 990 Ft
10 kg 19,99 kg 2 990 Ft
20 kg 21 kg 5 990 Ft

AZ MPL szállítási díj plusz logisztikai költsége: 2500 Ft /csomag

(Postára szállítás költsége)

Kedves Vásárlóink!

2020.03.21-től
Érintés nélküli kézbesítéssel
(Contactless delivery) küldjük a megrendeléseket!

Fizetéshez elfogadott bankkártyák

Bankkártyás fizetési lehetőség.

A személyes adatok garantált védelme SSL titkosítással.

Termékajánló
TOP termékek
Szavazás
Sok szénát eszik a kedvenced?
igen
nem
Látogató számláló
0
4
0
8
5
7
6

Kisállat tartás

 

Kedves állatbarátok,

Üdvözlünk webáruházunkban. Célunk, hogy megkönnyítsük számotokra a harmonikus életet kedvenceitekkel. 

A nyusziplaza.hu oldalunkon megtaláljátok a megfelelő termékeket, ötleteket és információkat a hobbi állattartás széles területén.

Kizárólag internetes vállalkozásként teljességgel arra koncentrálunk, hogy az online vásárlást megkönnyítsük nektek.

A kiválasztott termékek áruházunkban egyszerűen megrendelhetők és részetekre a legkényelmesebb módon, házhoz szállítással jutnak el a rendelési címre. Így a beszerzésre fordított időt is akár a kis kedvenceitekkel tölthetitek.

 

A vásárlás mikéntjéről a Vásárlási feltételekben, biztonságról és adatvédelemről bővebben az Adatkezelési nyilatkozatban olvashattok.

 

Bármilyen kérdésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

 

Jó szórakozást és böngészést Nektek!

Partnereink több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek a nyuszi- és tengerimalactartás területén.
Az ő weboldalaikon hiteles, megbízható információkat találtok a tartásukról,nevelésükről, szükségleteikről.
Kérjük informálódjatok hiteles forrásból!

 

Tengerimalacok

 

Általánosan: A tengerimalacnak – nevével ellentétben - rendszertanilag semmi köze a disznóhoz testfelépítésük sokkal inkább a nyulakéhoz hasonló. Közel 20 különböző fajta tengerimalacot különböztetünk meg. Méretükben közel azonosak 700 g-1400 g közöttiek és átlagosan 20-25 cm hosszúak. A fajták közötti különbségek a színben, szőrhosszban és a szőr növési irányában vannak. Léteznek rövid szőrűek, bóbitásak, hosszú és göndör szőrűek és még kopaszak is. A hosszú szőrt fésülni, ápolni és fürdetni kell, ahhoz hogy szép maradjon.

Minden hiedelemmel ellentétben a tengerimalacok helyes gondozás és tartás mellet szagtalanok és nem terjesztenek betegségeket. Felbecsülhetetlen előnyük, hogy nem támadnak, harapnak vagy karmolnak. Ezen tulajdonságai teszik ideális kisállattá a legkisebbeknek is. Ha naponta min. 1-2 órát játszunk, foglalkozunk vele, ez már legtöbbször elég, hogy kezes és bizalmas legye

 

Táplálás: A tengerimalac növényevő rágcsáló, tehát fő tápláléka a széna. A vadon élő tengerimalacok inkább zöldféléket, füveket esznek, mintsem magvakat, így próbáljunk mi is erre törekedni. Fontos tudni, hogy egy kifejlett tengerimalacnak kb. 15-20 mg C-vitaminra van szüksége naponta. Növésben lévő, vemhes vagy beteg állatoknak kb. 30-40 mg C-vitaminra. A C-vitamin hiánya betegségeket okozhat. A táplálás nagyon fontos a tengerimalac emésztése és fogazata szempontjából is. Nem napi egyszer kell a malacnak adni, hanem széna mindig legyen előtte, hisz ennek kell lenni a főtápláléknak.  

Tartás: A tengerimalac helyének legalább 80-100 cm hosszúnak kell lennie és 50-70 cm szélesnek. Tengerimalac házon belül tartandó, mivel 15°C alatt fázik. A ketrecet borítsuk be bőségesen alommal. Alomnak leggyakrabban használt a faforgács amit 2-3 naponta cserélni kell a ketrec nagyságától és a malacok számának függvényében. Sőt muszáj tetővel rendelkező ketrec nekik, mert rosszul másznak, így 25-30 cm magas falú hely már biztonságos. Kistúlzással, de állítható hogy: egy malac nem malac. Hiszen a tengerimalac társas lény a vadonban őseik is csoportosan élnek, így a háziasított tengerimalacok is csak akkor érzik igazán jól magukat, ha egy vagy több fajtatársukkal élhetnek együtt. Serkentően hat az egészségükre és megnyugtatja őket a fajtatársak közelsége. A legjobb ha 2 hím, 1 ivartalanított hím és több nőstény vagy 2 nőstény malacot választunk, így elkerülhető a szaporulat.

    

Egészségvédelem: A tengerimalac egészsége a helyes tápláláson túl: emberi törődés, fajtatársaival való élet, betegségek elkerülése.Amikor különösebb jellemző tünetet nem látunk (mint az orrfolyás vagy hasmenés), de mégis betegségre kell gyanakodni: a tengerimalac nem eszik vagy csak jóval kevesebbet mint szokottegyáltalán nem vagy túl sokat iszik , gubbaszt, csak ücsörög rosszkedvűen. Ha ilyeneket észlelünk azonnal vigyük állatorvoshoz. Ha ügyesek vagyunk, azaz megfelelő a táplálék és annak összetétele,  minden higiéniai feltételnek megfelelünk, eleget teszünk a tengerimalac testi/lelki egészségért akkor a tengerimalac 6-8 évig velünk lesz. 

Érdemes beszerezni a kisállat érkezése előtt:

 • megfelelő méretű ketrec
 • házikó/fekhely
 • önitató
 • etető edény
 • alom
 • széna
 • táp
 • C-vitamin
 • szállítódoboz

 

Törpenyulak

 

Általánosan: A házinyulak az üregi nyulakból lettek háziasítva és nem a mezei nyulakból. Viselkedésükben észlelhetőek is ezek a különbségek. Mintegy 150 különböző fajta nyúlról beszélhetünk és a házinyulak közé soroljuk a törpenyuszikat is. A törpenyulak 1-2 kg súlyú, 25-35 cm hosszú állatok. Számos különböző fajt különböztethetünk meg a törpenyuszikon belül is, léteznek álló és lógófülű törpenyuszik, valamint különböző szőrválozatok is természetesen. 6-8 év az átlagos életkoruk, de ivartalanítva akár 10-12 év is.

   

Táplálás: Fűevő állat lévén a legfontosabb a sok széna evése a nyulaknál is. Ez a hosszú nyusziélet titka. Szénának mindig kell a nyuszik előtt lenni, mivel ők csak akkor tudnak emészteni ha épp rágnak. Valamint közben a folyton növő foguk is kopik. Ezt egészítjük ki egy kisebb mennyiségű eledellel és 3 hónapos koruk után kevés zöldséggel, gyümölccsel. Érdemes prémium minőségű (magas rost, alacsony fehérje és zsírtartalmú) eledelt választani.

Tartás: A nyuszi helyének legalább 80-100 cm hosszúnak kell lennie és 40-70 cm szélesnek. Valamint a magassága akkora kell hogy legyen, hogy a nyuszi két lábon feltudjon benne egyenesedni. Lehetőleg olyan szobát válasszunk ami nyugodt, fényes, de nem meleg és nem tűz be állandóan a nap. Vezetékek és virágok legyenek biztonságban, esetleg magasban vagy vezetékvédő tokokban. A ketrecbe, nyusziszobába érdemes búvóhelyeket tenni, mert nagyon szeretnek mindenbe bele bújni és minden tárgy alábújni. Valamint szeretnek mindenre felugrálni is, így egy dobogó, házikó jól jöhet. A ketrecet lehetőleg ne a hálószobába tedd, hogy ne ébredjetek fel egymásra. A legjobb ha van egy nem forgalmas, világos, de hűvös szoba, amit kineveztek nyusziszobának. Alaptartozék az önitató, szénatartó, alomtálca és etetőtál. 

 

Egészségvédelem: Első és legfontosabb, hogy minden évben be kell oltatni a nyuszikat. Háromféle betegség ellen oltunk: RHD1, RHD2 és Myxomatozis. A nyusziknak sűrűn lehetnek emésztési gondjaik, ezért is fontos a megfelelő táplálásuk és az emésztőrendszer erősítése. Zsákmányállat lévén rejtegetik ha betegek, így ha már mutatják akkor nagy a baj. Mielőbb javasolt állatorvoshoz fordulni ha étvágytalanságot, kedvtelenséget, orrfolyást, hasmenést vagy például foltokban szőrhullást észlelünk.

 

Érdemes beszerezni a kisállat érkezése előtt:

 • megfelelő méretű ketrec 
 • házikó/fekhely
 • önitató
 • etető edény
 • alom
 • széna
 • táp
 • alomtálca
 • szállítódoboz

 Csincsillák

 

 Általánosan: Finom bundája és pici súlya (0,4-0,7 kg) miatt sokakban él egy olyan kép, hogy ez egy nagyon törékeny kis állat. Ez persze nem igaz. Könnyű felnevelni, nincs szaga, keveset zajong és barátságos. Nincsenek bolhái, teljesen parazitamentes. A csincsilla ha akar odamegy hozzád, rád ugrál, végigfut rajtad, hagyja, hogy megvakard vagy simogasd, de csak, ha ő akarja. Akaratos kis jószágok, igazi egyéniségek. Úgy mint a tengerimalacok nem támadnak, harapnak (karmaik sincsenek). Nem igazán szereti, ha agyon ölelgetik bár... kivétel erősíti a szabályt. Egy azonban biztos. Imád az ember kezén vagy vállán ücsörögni, mint egy kismadár. Mindezek ellenére a csincsilla igenis társas lény. Eredeti élőhelyükön is csapatokba verődve éltek, így akkor érzik igazán jól magukat, ha a társuk mellettük van. Érdemes alaposan megfontolni, hogy hörcsögöt, nyuszit, tengerimalacot, vagy csincsillát vásároljunk-e. Mivel a csincsilla még a kutyáknál is tovább él, 15-18 évig is, csak olyan embernek ajánlott, aki nem csak pillanatnyi szeszélyét próbálja meg ezzel kielégíteni.

   

 

Táplálás: Az alapélelmezés növényi szálakból és magvakból áll, magasrostú és kis mennyiségű táplálékot fogyasztanak. A csincsillák megfelelő emésztéséhez elengedhetetlen, hogy lehetőleg minden nap hozzájussanak egy jó nagy adag pormentes réti szénához. Ezen felül magas rostú jó minőségű száraz csincsillatápot esznek (kb. 1 hónapban 1 kg-ot), valamint gyógynövényeket (csipkebogyót, pitypangot), lenmagot, néha pici zöldséget vagy gyümölcsöt (ebben igen válogatósak). Nagyon édesen esznek, mivel mellső mancsaikat használják erre, úgy fognak vele akár csak egy kismajom smiley

 Tartás: Ideális hőmérséklet nekik 15-25°C, így kizárólag lakásban tarthatóak. Mivel a csincsillák mozgásigénye  nagyon nagy, nagy méretű és főleg magasságú ketrecben kell tartani őket! A lényeg, hogy minél magasabb legyen min. 50x50x80cm. Érdemes naponta kiengedni sétálni, de a rág, ezért a fürdőszobai, konyhai séták a legpraktikusabbak. A csincsilla alapjában véve éjszakai állat! Persze ez nem jelenti azt, hogy a csincsilla nap közben nem érdeklődik a külvilág iránt. Ha zacskózörgést vagy kekszropogást hall, azonnal felébred, és keresgélni kezd. 

   

 

Egészségvédelem: A csincsilla két dologra igazán érzékeny, a hőmérsékletre és a huzatra. A csincsillák a legtisztább, legbarátságosabb kisállatok közé tartoznak, és naponta fürdenek! Persze nem vízben, hanem egy speciális kvarcmentes homokban. Soha ne feledkezz meg a porfürdőről! Cserébe a csincsilládnak jó lesz a közérzete, gyönyörű tiszta és fényes lesz a bundája. A tengerimalachoz és nyuszihoz képest, elég keveset ürítenek, így az almot hetente 1-2x elég cserélni alattuk.

Bevásárló lista, mielőtt hazavinnéd az új kedvencedet: 

 • megfelelő méretű ketrec 
 • a ketrecbe polcok, ágak
 • búvócső vagy házikó
 • önitató
 • etető edény
 • alom
 • széna
 • táp
 • speciális csincsilla homok
 • "homokozó" edény

Ajánló

www.wonderbunny.hu

Csoda Poca Tengerimalac és Csoda Csini Csincsilla Tenyészet

www.csodapoca.iwk.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés