Hírlevél
Kategóriák
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Szállítási díjak

Súlykorlát: 1 rendelés maximum 33 kg súlyú lehet. Ennél nehezebb megrendeléseket külön-külön kérjük leadni!

Bankártyás fizetés vagy előre utalással

Kisebb, mint 2 kg 1.500 Ft
2-3 kg 1.650 Ft
3-5 kg 1.750 Ft
5-10 kg 1.900 Ft
10-15 kg 2.100 Ft
15-20 kg 2.250 Ft
20-25 kg 2.350 Ft
25-28 kg 2.550 Ft
28-33 kg 3.750 Ft

Utánvétel plusz költsége: 400 Ft

Kérjük vegye figyelembe, hogy a termékek súlyától és fajtájától függően a csomagolás súlya 0,5-1 kg is lehet!

Kedves Vásárlóink!

2020.03.21-től
Érintés nélküli kézbesítéssel
(Contactless delivery) küldjük a megrendeléseket!

Fizetéshez elfogadott bankkártyák

Termékajánló
TOP termékek
Szavazás
Sok szénát eszik a kedvenced?
igen
nem

Kisállat tartás

 

Kedves állatbarátok,

Üdvözlünk webáruházunkban. Célunk, hogy megkönnyítsük számotokra a harmonikus életet kedvenceitekkel. 

A nyusziplaza.hu oldalunkon megtaláljátok a megfelelő termékeket, ötleteket és információkat a hobbi állattartás széles területén.

Kizárólag internetes vállalkozásként teljességgel arra koncentrálunk, hogy az online vásárlást megkönnyítsük nektek.

A kiválasztott termékek áruházunkban egyszerűen megrendelhetők és részetekre a legkényelmesebb módon, házhoz szállítással jutnak el a rendelési címre. Így a beszerzésre fordított időt is akár a kis kedvenceitekkel tölthetitek.

 

A vásárlás mikéntjéről a Vásárlási feltételekben, biztonságról és adatvédelemről bővebben az Adatkezelési nyilatkozatban olvashattok.

 

Bármilyen kérdésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

 

Jó szórakozást és böngészést Nektek!

 

 

Tengerimalacok

 

Általánosan: A tengerimalacnak – nevével ellentétben - rendszertanilag semmi köze a disznóhoz testfelépítésük sokkal inkább a nyulakéhoz hasonló. Közel 20 különböző fajta tengerimalacot különböztetünk meg. Méretükben közel azonosak 700 g-1400 g közöttiek és átlagosan 20-25 cm hosszúak. A fajták közötti különbségek a színben, szőrhosszban és a szőr növési irányában vannak. Léteznek rövid szőrűek, bóbitásak, hosszú és göndör szőrűek és még kopaszak is. A hosszú szőrt fésülni, ápolni és fürdetni kell, ahhoz hogy szép maradjon.

Minden hiedelemmel ellentétben a tengerimalacok helyes gondozás és tartás mellet szagtalanok és nem terjesztenek betegségeket. Felbecsülhetetlen előnyük, hogy nem támadnak, harapnak vagy karmolnak. Ezen tulajdonságai teszik ideális kisállattá a legkisebbeknek is. Ha naponta min. 1-2 órát játszunk, foglalkozunk vele, ez már legtöbbször elég, hogy kezes és bizalmas legye

 

Táplálás: A tengerimalac növényevő rágcsáló, tehát fő tápláléka a széna. A vadon élő tengerimalacok inkább zöldféléket, füveket esznek, mintsem magvakat, így próbáljunk mi is erre törekedni. Fontos tudni, hogy egy kifejlett tengerimalacnak kb. 15-20 mg C-vitaminra van szüksége naponta. Növésben lévő, vemhes vagy beteg állatoknak kb. 30-40 mg C-vitaminra. A C-vitamin hiánya betegségeket okozhat. A táplálás nagyon fontos a tengerimalac emésztése és fogazata szempontjából is. Nem napi egyszer kell a malacnak adni, hanem széna mindig legyen előtte, hisz ennek kell lenni a főtápláléknak.  

Tartás: A tengerimalac helyének legalább 80-100 cm hosszúnak kell lennie és 50-70 cm szélesnek. Tengerimalac házon belül tartandó, mivel 15°C alatt fázik. A ketrecet borítsuk be bőségesen alommal. Alomnak leggyakrabban használt a faforgács amit 2-3 naponta cserélni kell a ketrec nagyságától és a malacok számának függvényében. Sőt muszáj tetővel rendelkező ketrec nekik, mert rosszul másznak, így 25-30 cm magas falú hely már biztonságos. Kistúlzással, de állítható hogy: egy malac nem malac. Hiszen a tengerimalac társas lény a vadonban őseik is csoportosan élnek, így a háziasított tengerimalacok is csak akkor érzik igazán jól magukat, ha egy vagy több fajtatársukkal élhetnek együtt. Serkentően hat az egészségükre és megnyugtatja őket a fajtatársak közelsége. A legjobb ha 2 hím, 1 ivartalanított hím és több nőstény vagy 2 nőstény malacot választunk, így elkerülhető a szaporulat.

    

Egészségvédelem: A tengerimalac egészsége a helyes tápláláson túl: emberi törődés, fajtatársaival való élet, betegségek elkerülése.Amikor különösebb jellemző tünetet nem látunk (mint az orrfolyás vagy hasmenés), de mégis betegségre kell gyanakodni: a tengerimalac nem eszik vagy csak jóval kevesebbet mint szokottegyáltalán nem vagy túl sokat iszik , gubbaszt, csak ücsörög rosszkedvűen. Ha ilyeneket észlelünk azonnal vigyük állatorvoshoz. Ha ügyesek vagyunk, azaz megfelelő a táplálék és annak összetétele,  minden higiéniai feltételnek megfelelünk, eleget teszünk a tengerimalac testi/lelki egészségért akkor a tengerimalac 6-8 évig velünk lesz. 

Érdemes beszerezni a kisállat érkezése előtt:

 • megfelelő méretű ketrec
 • házikó/fekhely
 • önitató
 • etető edény
 • alom
 • széna
 • táp
 • C-vitamin
 • szállítódoboz

 

Törpenyulak

 

Általánosan: A házinyulak az üregi nyulakból lettek háziasítva és nem a mezei nyulakból. Viselkedésükben észlelhetőek is ezek a különbségek. Mintegy 150 különböző fajta nyúlról beszélhetünk és a házinyulak közé soroljuk a törpenyuszikat is. A törpenyulak 1-2 kg súlyú, 25-35 cm hosszú állatok. Számos különböző fajt különböztethetünk meg a törpenyuszikon belül is, léteznek álló és lógófülű törpenyuszik, valamint különböző szőrválozatok is természetesen. 6-8 év az átlagos életkoruk, de ivartalanítva akár 10-12 év is.

   

Táplálás: Fűevő állat lévén a legfontosabb a sok széna evése a nyulaknál is. Ez a hosszú nyusziélet titka. Szénának mindig kell a nyuszik előtt lenni, mivel ők csak akkor tudnak emészteni ha épp rágnak. Valamint közben a folyton növő foguk is kopik. Ezt egészítjük ki egy kisebb mennyiségű eledellel és 3 hónapos koruk után kevés zöldséggel, gyümölccsel. Érdemes prémium minőségű (magas rost, alacsony fehérje és zsírtartalmú) eledelt választani.

Tartás: A nyuszi helyének legalább 80-100 cm hosszúnak kell lennie és 40-70 cm szélesnek. Valamint a magassága akkora kell hogy legyen, hogy a nyuszi két lábon feltudjon benne egyenesedni. Lehetőleg olyan szobát válasszunk ami nyugodt, fényes, de nem meleg és nem tűz be állandóan a nap. Vezetékek és virágok legyenek biztonságban, esetleg magasban vagy vezetékvédő tokokban. A ketrecbe, nyusziszobába érdemes búvóhelyeket tenni, mert nagyon szeretnek mindenbe bele bújni és minden tárgy alábújni. Valamint szeretnek mindenre felugrálni is, így egy dobogó, házikó jól jöhet. A ketrecet lehetőleg ne a hálószobába tedd, hogy ne ébredjetek fel egymásra. A legjobb ha van egy nem forgalmas, világos, de hűvös szoba, amit kineveztek nyusziszobának. Alaptartozék az önitató, szénatartó, alomtálca és etetőtál. 

 

Egészségvédelem: Első és legfontosabb, hogy minden évben be kell oltatni a nyuszikat. Háromféle betegség ellen oltunk: RHD1, RHD2 és Myxomatozis. A nyusziknak sűrűn lehetnek emésztési gondjaik, ezért is fontos a megfelelő táplálásuk és az emésztőrendszer erősítése. Zsákmányállat lévén rejtegetik ha betegek, így ha már mutatják akkor nagy a baj. Mielőbb javasolt állatorvoshoz fordulni ha étvágytalanságot, kedvtelenséget, orrfolyást, hasmenést vagy például foltokban szőrhullást észlelünk.

 

Érdemes beszerezni a kisállat érkezése előtt:

 • megfelelő méretű ketrec 
 • házikó/fekhely
 • önitató
 • etető edény
 • alom
 • széna
 • táp
 • alomtálca
 • szállítódoboz

 Csincsillák

 

 Általánosan: Finom bundája és pici súlya (0,4-0,7 kg) miatt sokakban él egy olyan kép, hogy ez egy nagyon törékeny kis állat. Ez persze nem igaz. Könnyű felnevelni, nincs szaga, keveset zajong és barátságos. Nincsenek bolhái, teljesen parazitamentes. A csincsilla ha akar odamegy hozzád, rád ugrál, végigfut rajtad, hagyja, hogy megvakard vagy simogasd, de csak, ha ő akarja. Akaratos kis jószágok, igazi egyéniségek. Úgy mint a tengerimalacok nem támadnak, harapnak (karmaik sincsenek). Nem igazán szereti, ha agyon ölelgetik bár... kivétel erősíti a szabályt. Egy azonban biztos. Imád az ember kezén vagy vállán ücsörögni, mint egy kismadár. Mindezek ellenére a csincsilla igenis társas lény. Eredeti élőhelyükön is csapatokba verődve éltek, így akkor érzik igazán jól magukat, ha a társuk mellettük van. Érdemes alaposan megfontolni, hogy hörcsögöt, nyuszit, tengerimalacot, vagy csincsillát vásároljunk-e. Mivel a csincsilla még a kutyáknál is tovább él, 15-18 évig is, csak olyan embernek ajánlott, aki nem csak pillanatnyi szeszélyét próbálja meg ezzel kielégíteni.

   

 

Táplálás: Az alapélelmezés növényi szálakból és magvakból áll, magasrostú és kis mennyiségű táplálékot fogyasztanak. A csincsillák megfelelő emésztéséhez elengedhetetlen, hogy lehetőleg minden nap hozzájussanak egy jó nagy adag pormentes réti szénához. Ezen felül magas rostú jó minőségű száraz csincsillatápot esznek (kb. 1 hónapban 1 kg-ot), valamint gyógynövényeket (csipkebogyót, pitypangot), lenmagot, néha pici zöldséget vagy gyümölcsöt (ebben igen válogatósak). Nagyon édesen esznek, mivel mellső mancsaikat használják erre, úgy fognak vele akár csak egy kismajom smiley

 Tartás: Ideális hőmérséklet nekik 15-25°C, így kizárólag lakásban tarthatóak. Mivel a csincsillák mozgásigénye  nagyon nagy, nagy méretű és főleg magasságú ketrecben kell tartani őket! A lényeg, hogy minél magasabb legyen min. 50x50x80cm. Érdemes naponta kiengedni sétálni, de a rág, ezért a fürdőszobai, konyhai séták a legpraktikusabbak. A csincsilla alapjában véve éjszakai állat! Persze ez nem jelenti azt, hogy a csincsilla nap közben nem érdeklődik a külvilág iránt. Ha zacskózörgést vagy kekszropogást hall, azonnal felébred, és keresgélni kezd. 

   

 

Egészségvédelem: A csincsilla két dologra igazán érzékeny, a hőmérsékletre és a huzatra. A csincsillák a legtisztább, legbarátságosabb kisállatok közé tartoznak, és naponta fürdenek! Persze nem vízben, hanem egy speciális kvarcmentes homokban. Soha ne feledkezz meg a porfürdőről! Cserébe a csincsilládnak jó lesz a közérzete, gyönyörű tiszta és fényes lesz a bundája. A tengerimalachoz és nyuszihoz képest, elég keveset ürítenek, így az almot hetente 1-2x elég cserélni alattuk.

Bevásárló lista, mielőtt hazavinnéd az új kedvencedet: 

 • megfelelő méretű ketrec 
 • a ketrecbe polcok, ágak
 • búvócső vagy házikó
 • önitató
 • etető edény
 • alom
 • széna
 • táp
 • speciális csincsilla homok
 • "homokozó" edény

Ajánló

www.wonderbunny.hu

Csoda Poca Tengerimalac és Csoda Csini Csincsilla Tenyészet

www.csodapoca.iwk.hu

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés